Tietoja minusta

- Jos ei olla aiemmin tavattu -

Moikka, onpa kiva, että löysit sivuilleni! 

Tässä muutama sananen minusta.


Toimin sertifioituna Mindfulness-ohjaajana CFM®, muusikkona, sekä linnunradan asukkina. Tykkäilen luonnosta, eläimistä ja ihmisistä, ilostun pienestä isosti. Tutkailen tietoisuutta ja myötätuntoa, sekä ajatusten vaikutusta kehoon, terveyteen ja elämänkulkuun. 

Olen tähänastisen elämäni aikana tehnyt ja kokenut monenmoista, käynyt koulua maisteriksi asti, työskennellyt mm. musiikin ja teatterin parissa, siivoojana ja assistenttina, sekä hirmuliskona (yksi suosikeistani:). Asuin jossain välissä puolisen vuotta Thaimaassakin, missä laajensin elämänkokemustani tarjoilijana rantaravintolassa ja palkkani sain joogatunteina. 

Jotenkin olen aina ajautunut, tai minut on "napattu" hommiin, missä olen saanut toimia ihmisten kanssa. Tämä on lisännyt ymmärrystä ja hyväksyntää meidän kaikkien erilaisuudesta, ainutlaatuisuudesta, sekä kaiken perustana olevasta yhteydestä.

Elämä pisti minut mankelin läpi viime vuosikymmenen puolivälissä, ja löysin tilanteeseen helpotusta meditoinnista. Osallistuin monenlaiseen Mindfulness-toimintaan, mm. kursseille, harjoituspäiviin, sekä pariin lähes viikon mittaiseen hiljaisuuden-retriittiinkin. Innostuin aiheesta niin paljon, että opiskelin itseni sertifioiduksi MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction)-ohjaajaksi, ja aloin myös tutkimaan aivojen uudelleen-ohjelmointia, mikä helpotti elämää entisestään.  

Ohjaan lempeästi, huumoria unohtamatta, osallistujia ja kunkin yksityisyyttä kunnioittaen. Perustin Mindfulmind.fi-palvelun vuonna 2019, sen jälkeen olen täydentänyt osaamistani mm. opiskelemalla mielen ja kehon yhteydestä Caroline Myssin ja Tri Norman Shealyn kurssilla: The Science of Medical Intuition, ja toukokuussa 2023 alkaneella puoli vuotta kestävällä läsnäolon ohjaajan-koulutuksen henkisen opettajan Eckhart Tolle johdolla. 

Hypätään vähän ajassa taaksepäin. Jonkin aikaa ennen ensimmäistä 8-viikon MBSR-kurssia istuin monisteiden ja kirjakasojen keskellä sängyllä ja kuulostelin itseäni. Tunsin voimakasta tarvetta kirjoittaa puhtaaksi koko opiskelemani ohjaajan materiaali MBSR-menetelmän kehittäjän, lääketieteen emeritusprofessori Jon Kabat-Zinnin kirjojen pohjalta. Niin sitten tein, ja lisäsin keitokseen vielä sopivia mausteita mm. solubiologi Bruce Liptonilta, aivotutkija Joe Dispenzalta, sekä läsnäolon opettajalta Eckhart Tollelta. Ne kulkevat mukavasti käsi kädessä MBSR:n kanssa. Kirjoitin materiaalia aamusta iltaan kaksi kuukautta, lopulta vaihtaen nimen MBSR & MINDFULMIND-kurssiksi, ja palautteen perusteella tämä kannatti. ;)

Olen kokenut päässeeni harjotteiden ja syventävän informaation avulla kurkistamaan peilin taakse, tutkailemaan mistä itsessä ja elämässä oikein on kyse. Olen ymmärtänyt, että rikki saa olla, mutta sirpaleisiin ei ole pakko jäädä makaamaan liian pitkäksi aikaa, sillä särkyneen voi paikata ja harmaaseen taivaanrantaan voi maalata uusia värejä. Jokainen voi olla oman onnensa seppä, mutta yksin ei tarvitse elämäänsä rakentaa. 


Tervetuloa mukaan sellaisena kuin olet! 😊

Lämpimin terkuin linnunradan asukki,

Maija