Tietoja minusta

- Jos ei olla aiemmin tavattu -

Moikka, onpa kiva, että löysit sivuilleni! 
Tässä muutama sananen minusta.

Toimin sertifioituna Mindfulness-ohjaajana CFM®, muusikkona, sekä linnunradan asukkina. Tykkäilen luonnosta, eläimistä ja ihmisistä, ilostun pienestä isosti. Tutkailen tietoisuutta ja myötätuntoa, sekä ajatusten vaikutusta kehoon, terveyteen ja elämänkulkuun.

Olen tähänastisen elämäni aikana tehnyt ja kokenut monenmoista, käynyt koulua maisteriksi asti, työskennellyt mm. musiikin ja teatterin parissa, siivoojana ja assistenttina, sekä hirmuliskona (yksi suosikeistani:). Asuin jossain välissä puolisen vuotta Thaimaassakin, missä laajensin elämänkokemustani tarjoilijana rantaravintolassa ja palkkani sain joogatunteina.

Jotenkin olen aina ajautunut, tai minut on "napattu" hommiin, missä olen saanut toimia ihmisten kanssa. Tämä on lisännyt ymmärrystä ja hyväksyntää meidän kaikkien erilaisuudesta, ainutlaatuisuudesta, sekä kaiken perustana olevasta yhteydestä.

Elämä pisti minut eräänlaisen mankelin läpi tuossa muutama vuosi sitten, ja löysin tilanteeseen helpotusta meditoinnista. Osallistuin monenlaiseen Mindfulness-toimintaan, mm. kursseille, harjoituspäiviin, sekä pariin lähes viikon mittaiseen hiljaisuuden-retriittiinkin. Innostuin aiheesta niin paljon, että opiskelin itseni sertifioiduksi MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction)-ohjaajaksi, ja aloin myös tutkimaan aivojen uudelleen-ohjelmointia, mikä helpotti elämää entisestään. 

Lisäopiskelin alaa vielä jonkin aikaa ja perustin Mindfulmind.fi-palvelun syksyllä 2019. Ohjaan lempeästi, huumoria unohtamatta, tarjoillen samalla helposti omaksuttavaa tietoa mielen ja kehon potentiaalista, se kulkee mukavasti käsi kädessä MBSR:n kanssa.

Hypätään vähän ajassa taaksepäin. Jonkin aikaa ennen ensimmäistä 8-viikon MBSR-kurssia istuin monisteiden ja kirjakasojen keskellä sängyllä ja kuulostelin itseäni. Tunsin voimakasta tarvetta kirjoittaa puhtaaksi koko opiskelemani ohjaajan materiaali MBSR-menetelmän kehittäjän, lääketieteen emeritusprofessori Jon Kabat-Zinnin kirjojen pohjalta. Niin sitten tein, ja lisäsin keitokseen vielä sopivia mausteita mm. solubiologi Bruce Liptonilta, aivotutkija Joe Dispenzalta, sekä läsnäolon opettajalta Eckhart Tollelta. Kirjoitin materiaalia aamusta iltaan kaksi kuukautta, lopulta vaihtaen nimen MBSR & MINDFULMIND-kurssiksi, ja palautteen perusteella tämä kannatti. ;)

Olen kokenut päässeeni harjotteiden ja syventävän informaation avulla kurkistamaan peilin taakse, tutkailemaan mistä itsessä ja elämässä oikein on kyse, ja ymmärtänyt, että jokainen voi olla oman onnensa seppä. Särkyneen voi korjata ja harmaaseen taivaanrantaan voi maalata uusia värejä.

Mindfulness-matkani on tähän mennessä tuonut olemassaolooni hyväksyntää ja iloa, sekä hyvinvointia, ja sopivassa suhteessa niin keveyttä, kuin syvyyttäkin. Tervetuloa mukaan juuri semmoisena, kuin olet! :)


Lämpimin terkuin linnunradan asukki,
Maija