8-viikon MBSR & Mindfulmind-Kurssi

- Haluatko pysyviä muutoksia elämääsi? 
Tämä kurssi on sinua varten! -

Tervetuloa kurssille!

9.10.22 - 27.11.22

Sunnuntaisin klo 12.00-14.30

Edit: Vuoden 2022 virallinen ohjelma on päättynyt, uutta tulossa! :)

Miksi etänä?

Voit osallistua mistä vaan, kotoa, mökiltä, työpaikalta, ympäri Suomea, tai ulkomailta, paikasta missä voit sulkea oven takanasi, ja sulla on toimiva nettiyhteys. 

Etäosallistuminen on helppoa, siinä voi säästää aikaa ja vaivaa. Osallistumista ei tarvitse välttämättä perua hieman huonovointisena, tai huolehtia rajoituksista yms.

Lisäksi läsnäolo integroituu arkeen helpommin harjoittaen siellä missä normaalistikin elelet.

Mitä hyötyä kurssista on?

Työstä ja arjesta rennompaa. MBSR-harjoitteet opettavat päästämään turhista ajatuksista irti ja keskittymään oleelliseen, niin työssä kuin kotonakin. Saat myös apukeinoja itsesi ja muiden kohtaamiseen lempeästi ja johdonmukaisesti.

Lisää henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Keho ja mieli on on ihmeellinen itsestään huolehtiva organismi, joka seuraa aivojen ohjeita. Stressitilassa elimistön normaalit paranemis- ja palautumistoiminnot voi mennä jäihin ja olo muuttua kehnoksi. Kurssin harjoitusten avulla opetellaan palaamaan ajatusten pyörteistä takaisin tähän hetkeen, opit miten stressireaktio syntyy ja miten sen saa rauhoitettua.

"Stressin syntyminen ei ole riippuvainen mahdollisesta stressinaiheuttajasta sinänsä, vaan siitä miten suhtaudumme siihen ja miten sitä käsittelemme. Se mitä me uskomme asiasta vaikuttaa lopputulokseen."

MBSR & MINDFULMIND tarjoaa perinteisen kurssin lisäksi helposti omaksuttavaa tietoa aivojen toiminnasta, sekä mielen ja kehon potentiaalista, niin Mindfulnessin, kuin uusien aivotutkimustenkin näkökulmasta. Ymmärrys siitä mitä sisällämme tapahtuu auttaa sekä tukemaan, että syventämään harjoittelua.

Tervetuloa matkalle kohti parempaa huomista! Tiedon ja taidon karttuessa, ymmärrys elämästä ja itsestä kasvaa. Stressin vähentyessä vointi ja jaksaminen paranee, pikkuhiljaa väritkin alkavat palaamaan harmaaseen arkeen ja ilo muuttaa etutaskuun. 

Mitä kurssi sisältää?


8 viikottaista tapaamista Sunnuntaisin klo 12.00 - 14.30. Jokainen tapaaminen kestää n. 2 1/2 tuntia. Voit varata ensimmäiselle ja viimeiselle tapaamiselle puolisen tuntia lisäaikaa (lopetus viimeistään klo 15).

Tapaamiset koostuu ohjatuista meditaatioharjoituksista, syventävästä infosta, sekä muista lempeää läsnäoloa tukevista harjotteista. Meditaatiot on kestoltaan 5-45 min. ja ne sisältävät myös rauhallista Mindfulness-Joogaa. Päivän päätteeksi saat meiliisi kotitehtävät, joita voit tehdä itsellesi sopivana ajankohtana viikon aikana. Kotitehtävät sisältävät mm. ohjattuja harjoituksia, sekä pientä luettavaa.

Kurssiin kuuluu oleellisena osana myös 5 h Harjoituspäivä, joka sijoittuu tällä kertaa lauantaille 19.11.22 klo 11-16. Päivän aikana tehdään useita eri meditaatioita ja vain ohjaaja on äänessä. Näin pääset kokemaan pitkäkestoisemman harjoittelun voimakkaat vaikutukset! 

Huom: Harjoituspäivään voi osallistua nyt myös livenä, Aitan Vintille mahtuu 8 ensimmäistä ilmoittautunutta. Aitan Vintti on Mindfulmind.fi:n oma Live-tila Askolassa, n. 50 min Helsingistä. Tila on täysin remontoitu ja lämmitetty, sieltä löytyy wc, pieni keittiö jääkaappeineen, sekä jokaiselle perustarpeisto osallistumista varten. Tarkemmat tiedot saat ilmoittautumisen yhteydessä.

Ennen kurssia ja sen jälkeen osallistujat saavat täytettäväkseen haastattelulomakkeen. Näiden täyttäminen kuuluu olennaisena osana kurssiin. 

Ohjaaja on tukenasi koko kurssin ajan. Ei tarvitse yksin pähkäillä, voit kysyä neuvoa ja saada tukea harjoittamiseen puhelin- tai meilivastaanotoilla. Meiliin vastailen pääsääntöisesti ma-to klo 10-18: 24 h sisällä, ja puhelinvastaanotto voidaan sopia molemmille sopivaan aikaan.

Osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta meditoinnista, toivon vain sitoutumista kurssiin (tapaamisiin ja kotiharjoitteluun), sekä uteliasta ja avointa mieltä.

Entä, jos etäkurssilla ohjaajan nettiyhteys kaatuu? Ei huolta. Jos kävisi niin hullusti, että nettini sanoisi sillä hetkellä sopimuksensa irti, kuvaan illan aikana tapaamisesta videon ja lähetän sen osallistujille viimeistään seuraavana aamuna. Muuten tapaamisia ei tallenneta millään muotoa, jotta kaikilla olisi turvallinen olo.

Saat kurssista todistuksen käytyäsi vähintään 6/8 tapaamisella, sekä osallistumalla Harjoituspäivään. Mikäli poissaoloja on tiedossa kurssin aikana enemmän kuin 2, kannattaa osallistua paremmalla ajalla.

Huomioithan, että tämä ei ole lääketieteellistä tai terapeuttista hoitoa, jos olet sellaisen tarpeessa otathan yhteyttä lääkäriin. 👍


Kurssin hinta: 


300€ Yksityishenkilöt (sis. alv.24%)
250€ Opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät (sis. alv.24%) - Todistusta toivotaan. 

- Jos rahatilanteesi on tällä hetkellä haastava, otathan minuun yhteyttä, niin sovitaan sinulle sopiva maksujärjestely. 👍

Kurssin osallistujamäärä: min. 5 - max. 15 hlö. - Kurssi toteutetaan minimiosallistujamäärän täyttyessä (Edit. Syksyn 2022 kurssi on varmistunut ja parhaillaan menossa).

Turvallisuus ja Tietosuoja: Jotta jokaisella olisi turvallinen olo, Kurssia ei tallenneta millään muotoa. Osallistumalla suostut tähän sopimukseen. Kiitos yhteistyöstä. :)


Tervetuloa mukaan meditoimaan, eli editoimaan mieltäsi. Lämpimin terkuin, Maija

p.s. Voit kuunnella tästä Pienen Rauhoittumisharjoituksen. Ennen aloittamista kannattaa hakeutua paikkaan missä sinua ei häiritä, tai voit laittaa luurit korville. Ethän meditoi ajaessa, tai muuta keskittymistä vaativan asian aikana. :)

Ilmoittautuminen ja maksaminen:

Ilmoittautuminen on sitova. Luethan ennen ilmoittautumista Käyttöehdot.

1. Täytäthän ilmoittautumis-lomakkeen tiedot huolellisesti. 

2. Ilmoittautuminen Pe 7.9.22 asti.

3. Ilmoittauduttuasi saat sekä laskun, että täytettävän esihaastattelu-lomakkeen. Molemmat tulisi hoitaa ennen kurssin alkua.

4. Saatuani maksukuitin ja tarkistettuani esihaastattelu-lomakkeen varmistan paikkasi kurssilla. :)


Kurssin käyneiden kokemuksia:

"Kurssi ja harjoitukset vaikuttavat myönteisesti arkeen ja elämään. Ohjaajan tyyli ohjata on ihan huippu. Täyttä asiaa, huumorilla höystettynä. Maijan lämpö ja myönteinen energia jo itsessään saa hyvälle fiilikselle. Erityiskiitos vielä Maijan äänelle ja puhetyylille, ääniyliherkänkin on helppo meditoida Maijan äänen saattelemana. Drop in tunnit tuovat hyvää oloa ja kaivattua taukoa arjen ja koronan keskelle, syksyn pimeyteen. Suosittelen lämpimästi!" ❤ - Anne L

"Kurssi oli todella vaikuttava kokemus siinä elämänvaiheessa. Aion osallistua sille uudelleen!"

"En oisi arvannut miten paljon kurssi voi vaikuttaa elämään!" ---

"Ikuisena skeptikkona minulle tarjoutui sopiva tilaisuus lähteä kokeilemaan ja uteliaisuudesta lähdin mukaan. Sain elämääni apua, jota en olisi ikinä uskonut saavani. Maija tyyli ohjata on iloinen, innostava ja elämänmyönteinen. Saa happamammankin körilään mukaan harjoituksiin. Erittäin positiivinen kokemus!" - Toni L.

"Pidin kovasti ohjaajan tavasta selittää asioita." - Katri

"Suosittelen kurssia lämpimästi, jos olet kiinnostunut oman elämän hallinnasta ja tässä hetkessä elämisen hyödyistä. Kurssi antaa eväät, mutta työ on tehtävä itse. Harjoituksen kautta kurssin opetukset tulevat avuksi omaan elämään.
Jos et muista tai ehdi harjoitella, Maijan ohjaamat drop-in tunnit ovat oiva tapa harjoitusten tekemiseen
ja asioiden kertaamiseen. Näillä tunneilla on myös mahdollisuus kysyä Maijalta aiheeseen liittyviä kysymyksiä.
Maijan selkeä ja miellyttävä tapa opettaa ja ohjata miellytti erityisesti. Kiitos!" - Lea

"Kiitos Maija 8 viikon kurssista! Tulin kurssille melko tietämättä mistä on kyse, tavoitteena rauhoittaa päätäni joka on hyvin vilkas ja soiva. Vaikka olin jo osallistunut muutamalle yksittäiselle tunnille verkossa, yllätyin miten aikaa vievä ja sitouttava kurssi on. Silti en olisi vaihtanut päivääkään pois. Osa tapaamisista hoitui zoomissa ja osa livenä ja kumpikin toimi hyvin. Maijan ääni on miellyttävä ja rentouttava ja tunsin itseni aina hyväksytyksi ja toivotuksi mukaan. Harjoitukset ovat rauhoittaneet mieltä ja vahvistaneet kehoa. Joka kerran jälkeen on ollut hyvä fiilis ja energia. Kurssin jälkeen olen pyrkinyt saamaan harjoitteita osaksi elämääni ja arkeani. Paljon on jäänyt käteen ja paljon on vielä opittavaa. Innostuin myös lukemaan aiheesta ja näin syventämään kokemustani jälkikäteen. Olen enemmän kuin tyytyväinen itseeni että lähdin mukaan ja kiitollinen siitä että tielleni sattui juuri Heikkilän Maija!" ---

"Stressin hallinnan omaksuminen ei ole ollut minulle pika-oppi, vaan menetelmään kasvaminen on tapahtunut ajan ja kertauksen avulla. Olen käynyt kolme kahdeksan viikon kurssia Maijan ohjauksessa ja nyt alan tuntea luontevana harjoitteiden tekemisen, ilman ryhmää ja ohjaajan nauhaakin. Ryhmä on tuonut uusia tuttavuuksia ja heitä haluan tavata tunneilla edelleenkin. Kiitollisin mielin!" - Mummi